Om Susanne 

Här har vi, med hjälp av mina hundar, lyckats få in en hund som varit på rymmen en månad, sprungit långt och inte ville gå in i fälla/eller hägn. 

Jag har jobbat med hundar både proffessionellt och på fritiden i ca 45 år, företrädesvis med spår och sök. Jag har arbetat som  hundförare och gjort årliga prov hos rikspolisstyrelsen (RPS),  för att bibehålla legitimation och kunna använda min hund i tjänsten.  På fritiden har jag tränat hund i spår och sök på elitnivå och utbildat och tränat upp tjänstehund samt på senare år en egen godkänd ID-hund som jag sen använde vid hundsök några år. Jag har alltid varit intresserad av och gått många utbildningar i hundens beteende och mentalitet för att kunna läsa och förstå hundarna och förbättra samarbetet med mina och andras hundar för bästa gemensamma utbyte. 


Sedan år 2010 har jag hjälpt hundar som sprungit bort på fritiden.  Jag har organiserat sök och genom olika metoder lokalicerat hundarna, för att sen kunna fånga in dem med fälla,hägn och eller andra hjälpmedel. Det har blivit många infångade hundar under dessa år, ibland med medhjälpare men ofta ensam. Jag blir ofta kontaktad av olika rescueorganisationer, då någon som adopterat en hund från dem har tappat den. Detta sker oftast i samband med ankomsten till sitt nya hem eller dagarna efter då hundarna är rädda och osäkra. Jag har under åren samlat på mig en enormt stor erfarenhet på olika tillvägagångssätt för att fånga in hundar och, speciellt de rädda och skygga hundarna. Jag har lärt mig mycket genom att vara kreativ och hela tiden våga prova nya idéer om något inte har fungerat.  Alla hundar är olika indvider och ibland krävs det speciallösningar. Jag håller på med detta för att kunna hjälpa hundarna hem innan det händer dem något. Jag hjälper gärna till så att du med rätt åtgärder från början, snabbt kan få tag på din hund. Jag kan hjälpa till både på plats och på distans.


Mina nuvarande hundar Leslie och Nora har varit med några gånger och "hämtat" in hundar genom att bara vara inbjudande, lugna och vänliga. Nora som själv var på rymmen från sitt nya hem 2018, och sedan hamnade i fosterhem hos mig, har en förmåga att nosa upp försvunna vänner i skogen, vilket hon gjort några gånger med bravur. Leslie är en storpudel med en känsla för att knyta nya kontakter. Han är alltid trevlig och inbjuder till kontakt med alla hundar. Han är uppvuxen med min Kangaltik Esmeray som nu gått bort så han är van att blidka tuffare hundar med.


Här är ännu en hund jag  lyckats få in med hjälp av mina hundar. Detta var en rescuehund som varit borta en vecka och, sprungit på farliga vägar  i i norra Stockholm.