För några år sedan rymde Ozzy då han precis kommit till en hundtränare i Sverige. Efter det att han hade lokaliserats så hjälpte mig Carina och Susanne. Det tog mindre än 2 dygn tills han fångades in av dessa två rådiga damer!! Kan varmt rekommenderas!


Hälsning från Lilianne Andersson"

Ozzy är en Rumänsk rescue som smet från en hundtränare i Norrköping när han skulle utvärdera honom efter ankomsten till Sverige,  i mars 2019. Vi fick en förfrågan av föreningen som tagit hit honom om vi kunde hjälpa till att få tag på honom, då ett misslyckat försök att fånga honom gjorts av Thomas på Missing dog Östergötland. De hade lyckats få in honom i ett stort hägn av bygggaller men ingen vågade gå in till honom så i väntan på att polisen kom, som de ringt efter att hämta honom, hoppde han ut ur hägnet efter fyra timmar och försvann igen.


Efter kännedom om detta och en orosanmälan till länsstyrelsen om en lös hund, samt att folk började ta saken i egna händer blev det nu lite bråttom. Vi oroade oss både för hundens säkerhet men även för att vår egen plan med ett säkert infångande skulle saboteras. I samarbete med Susanne som var med på telefon hela tiden, valde vi en plats i närheten av där han tidigare hade varit synlig en längre tid, för att där bygga upp ett mobilt hägn som var rymningssäkert.


På natten när allt var uppbyggt och klart satte vi oss i bilen för att vara beredda att dra igen grinden till hägnet med en lina till bilen. Det tog ca tolv timmar med konstant närvaro,  med hjälp av flera eldsjälar på plats och på distans. Dofterna av den goda maten i hägnet blev allt oemotståndligare så till slut gick han in. 


Efter infångandet körde vi upp  honom till Susanne som nu istället skulle ha honom hos sig för att utvärdera honom och sen via Hundhjälpen, som importören överlät honom till, hitta ett passande hem. Allt gick enligt plan och efter några månader när han landat hos susanne var han redo att flytta till sitt för alltid hem i ett hus på landet, med en matte han älskar!. 


Vi önskar Ozzy eller Boss som han numera heter ett långt och fint liv med sin matte./ Carina och Susanne